Revue Blanche

In 2010 sprong een vonk over bij vier jonge Brusselse musici. Gedreven door gelijkgestemde muzikale ideeën richtten ze samen een nieuw kamermuziekensemble op. De inspirerende combinatie van altviool, harp, fluit en zang is zeker niet voor de hand liggend maar genereert vele kansen en uitdagingen.

Het ensemble kreeg de naam 'Revue Blanche', naar het gelijknamige Franse literaire en artistieke tijdschrift. Het tijdschrift werd uitgegeven aan het einde van de 19e eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en de Toulouse-Lautrec. 'Blanche' is symbolisch: wit is de som van alle kleuren en refereert aan de idee van het onbeschreven blad dat openstaat voor alle meningen en stromingen. Die ruimdenkendheid kleurt de esthetiek die het ensemble voor ogen heeft. Revue Blanche vertaalt de ‘freedom of speech’ die de kern vormde van het tijdschrift naar een muzikale queeste die schoonheid en emoties verkent over de grenzen van de stijlperiodes heen.

Revue Blanche streeft naar een symbiose van de wereld van de instrumentale kamermuziek en het universum van het vocale repertoire en wil hun respectievelijke grenzen aftasten en doorbreken. De versmelting van contrasterende instrumenten en het toevoegen van een vocaal element resulteren in nieuwe klanken en kleuren. Het ensemble probeert ook de mogelijkheden van het instrumentale gebruik van de stem verder uit te diepen. Door zelf zijn arrangementen te laten schrijven, kan Revue Blanche zijn ongewone bezetting optimaal uitspelen. De verrassende (deel)combinaties vormen het kenmerkende veelzijdige karakter van dit fijnbesnaarde kamermuziekensemble.

contact

Wereldwijde vertegenwoordiging met uitzondering van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg

Els Moens
Artiestenbureau Els & the Artists
+32 496 81 39 97
els.moens(at)telenet.be
www.elsandtheartists.be

Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg

Christine Peterges
Arts management
+32 476 377 286
info(at)christine-peterges.be
www.christine-peterges.be